Vermageren

We weten allemaal wat we moeten doen om te vermageren. Gezond eten, meer bewegen, meer water drinken. En toch lukt het ons vaak maar even. Om nadien nog extra kilootjes bij te komen.

Weten wat je moet doen, is niet voldoende om te veranderen. Want verandering kost energie, moed, doorzettingsvermogen en gaat soms gepaard met angst. Onze gewoontes kosten veel minder energie en gaan vanzelf. Daar hoeven we niet over na te denken. Denk maar hoe je hebt leren stappen, fietsen, auto rijden. Eens je het kan, en je bent geoefend, doe je dit automatisch. Je hoeft niet meer na te denken over hoe je moet trappen, hoe je moet starten met de wagen....

Ook een gezonde levenswijze kan een nieuwe gewoonte worden. Maar je moet weten hoe. Het vraagt tijd en het gaat stapsgewijs. En daar zit het meestal de moeilijkheid. Als het niet snel genoeg gaat, verliezen we de moed en hervallen we in onze oude patronen.

Ik wil samen met jouw op zoek gaan naar jouw nieuwe gewoonte. En de stappen die er gezet moeten worden om dit waar te maken.